banner

Фідерна ловля восени

З похолоданням та зниженням температури води нижче 10 – 15 градусів, поведінка риби починає змінюватися. У цей час року припиняє рости водна рослинність, через що вода стає більш чистою та прозорою, а різноманітні ракоподібні, личинки та інші кормові об'єкти йдуть з мілководдя на глибину. Риба починає так само зміщуватися на глибші ділянки у пошуках їжі.

banner

У листопаді, коли температура води ще більше понижується, активність клювання помітно знижується. Риба переміщається на глибші ділянки водойми та зимувальні ями.
Ловля на фідер восени не припиняється аж до зимового льодоставу, але головне знати, де шукати рибу.

Наживки для ловлі фідером восени

З початком похолодань, риба більше віддає перевагу насадкам тваринного походження. При цьому високу ефективність показують все можливі комбінації, наприклад: мотиль і опариш, хробак і опариш та інші варіанти. При слабкій активності риби краще переходити на насадку, що складається з декількох личинок мотиля.

banner

Особливості підгодовування для холодної води

З похолоданням води вимоги до підбору прикорму суттєво змінюються. Прикорм для ловлі на фідер восени має бути дрібно фракційним, а всі його складові повинні бути добре пересіяні через сито, завдяки чому риба буде їсти, але не наїдатися. Обов'язково прикорм має складатися з білкових компонентів: мотиль, опариш або подрібнений хробак, які затримують рибу на місці ловлі. Слід відмітитити, якщо ви використовуєте мотиля як основну наживку, тоді бажано, щоб і він був присутній у вашому прикормі.
У холодну пору року вода стає максимально чистою, у зв'язку з цим стає дуже актуальним колір прикорму. Він не повинен виділятися на дні, оскільки риба більш обережніша в осінньо-зимовий період і насторожено реагує до таких аномалій дна. У такому разі наше завдання зробити прикорм максимально близьким до кольору дна. З таким завданням нам відмінно допоможе впоратися ґрунт або харчові барвники.

Вибір оснастки для ловлі фідером восени

Ловля на фідер восени передбачає використання делікатних оснасток. Таке твердження пояснюється тим, що риба в холодну пору року менш активна, а її клювання будуть більш обережні і мляві. Також варто використовувати тонкі та довгі повідці з невеликими гачками.
Найчастіше перспективні для нас точки знаходяться далеко від берега, або там, де є сильна течія. Тому, для комфортної ловлі в таких умовах нам знадобляться міцні вудилища класу Medium, Heavy або Extra Heavy, щоб ми могли комфортно працювати на середніх і далеких дистанціях з можливістю використовувати важкі годівниці.
Сильно дрібнити з товщиною основного шнура не варто, оскільки під час закидання може відбутися відстріл. Для даних умов найкраще підходять вудилища довжиною 3,6 – 4,2 м. З похолоданням , риба переміщається в ями, через що на широкій річці або водосховищі ефективніше використовувати бланки довжиною 3,9 м і більше.
Восени краще взагалі відмовитися від волосіні і перейти на плетений шнур, оскільки у нього більша чутливість, що актуально, в умовах низької активності риби. Для максимально далеких закидів потрібно використовувати годівницю формою куля, у якої найкращі польотні характеристики за рахунок зміщеного центру ваги.
Якщо ловля на фідер восени проходить на замуленому дні, тоді, щоб годівниця сильно в ньому не заривалася, використовуйте пластикові годівниці з крилами. Крила створюють додаткову площину, завдяки чому вона менше замулюється, а також її буде легше підривати з дна.

banner

Все, що необхідно для успішної фідерної ловлі, Ви зможете придбати на нашому сайті або в наших магазинах Києва або Одеси:

  • Kalipso Dark Feeder 3,6м та тестом до 90 г - це вудилище з унікальним балансом між міцністю та гнучкістю бланку, яке відмінно підходить як для спортивної, так і для аматорської ловлі.
  • Вудилище Kalipso Dark Feeder з довжиною 3.60м та тестом до 120 г - відноситься до важкого класу (Heavy).
    Це по справжньому ресурсне вудилище для ловлі у важких умовах на великих річках з сильною течією, де запас міцності має дуже велике значення.
    Для комфортної роботи з даним бланком рекомендуємо використовувати годівниці, вага яких з кормом складає від 60 до 120 грамів.
    Бланк вудилища запроектований із можливістю ловлі на досить великих дистанціях, а збільшене вхідне кільце діаметром 30мм дає можливість використовувати котушки класу Big Pit з великими шпулями.
    Тож у сукупності дані вудилища чудово підійдуть усім, хто полює за трофейною рибою на середніх та великих дистанціях ловлі.
  • Kalipso Dark Feeder 3,9 метра та тестом до 140г – вудлище важкого класу (Heavy).
    Це по справжньому ресурсне вудилище для ловлі у важких умовах на великих річках з сильною течією, де запас міцності має дуже велике значення.
    Для комфортної роботи з даним бланком рекомендуємо використовувати годівниці, вага яких з кормом складає від 60 до 120 грамів.
    Бланк вудилища запроектований із можливістю ловлі на досить великих дистанціях, а збільшене вхідне кільце діаметром 30мм дає можливість використовувати котушки класу Big Pit з великими шпулями.
    Тож у сукупності дані вудилища чудово підійдуть усім, хто полює за трофейною рибою на середніх та великих дистанціях ловлі.
    Особливістю даної моделі є можливість ловлі на далеких дистанціях завдяки високим показникам міцності бланка.
    Дане вудилище чудово підходить як для класичної фідерної ловлі, так і для флет-методної ловлі коропа і дозволяє успішно рибалити на великих водоймах та річках, де потрібен дальній закид.
    Оптимальними для роботи з такими вудилищами будуть годівниці вагою від 60 до 140 грамів.
    Пропускні кільця збільшеного діаметру дозволяють використовувати шок-лідер і сприяють підвищенню дальності закидання, особливо із використанням котушок великого розміру класу Big Pit.
    Вудилище Dark Feeder 3,9 метра до 140 грамів - це сучасне легке та міцне вудлище для фідерної та методної ловлі на наддалеких дистанціях.
    Завдяки високій якості бланків та прогресивному строю, серія вудилищ Dark Feeder від Kalipso обов'язково стане в пригоді усім хто в першу чергу цінує якість та надійність, а різноманітність довжин та тестів дозволить підібрати для себе найбільш відповідний варіант під умови ловлі, незалежно від того спортсмен він або початківець.
  • Kalipso Dark feeder LC - силова фідерна котушка для далеких закидів. Компактний міцний корпус і велика низькопрофільна шпуля Long Cast відносять котушку до класу Mini Big Pit. Система повільної подачі шпулі разом з нескінченним гвинтом дозволила зробити укладання волосіні на шпулю більш щільною, що дозволило значно зменшити тертя волосіні і позитивно позначилося на дальності закиду. Жорсткий збалансований ротор усуває всілякі коливання та зменшує вібрацію, у результаті чого, робота котушки стає м'якою та плавною. Точне налаштування фрикціону дозволяє працювати навіть з тонкими повідцевими матеріалами. Kalipso Dark feeder LC - надійна котушка для фідерної та флет-фідерної ловлі на річках та на великих водоймах.
  • Шнур Kalipso Saber Braid PE X8 - це 8-ми жильний плетений шнур з надміцного "Pe" матеріалу, який має максимально круглу структуру та надзвичайну гладкість і безшумність в кільцях при закиді.

banner